Etiquetes

, , , , ,

Un altre nadal, un altre any. Per cadascun de nosaltres, també pel meu barri, el Gòtic, que des de desembre i fins les dues primeres setmanes de gener, rep un increïble allau diari de compradors. Aquest vespre, vigília de reis, he sortit a grabar la darrera gent que desfila pels nostres carrers, els compradors que entren a les noves botigues de les grans cadenes comercials. Encara no surten aquests clients tocatardans que ja els aparadors anuncien les rebaixes, que permetran perllongar l’oferta fins el total esgotament econòmic dels clients.

Des del punt de vista dels venedors, el temps de nadal és l’apoteosi de l’exercici econòmic anual, però la competència és ferotge i els canvis ràpids. “Aprofita avui, que demá és el nostre darrer dia”, m’adverteix una noia, mentre baixa la persiana d’una botiga de texans al carrer de la Portaferrissa.

Cau la nit, s’apaguen els llums i surten els recollidors de xatarra, els de les capses de cartró, els qui aprofiten les joguines dels reis més pobres, els sense sostre, més nombrosos que mai.

Tota aquesta realitat encara ens sorprén força als qui recordem les botigues i els tallers tradicionals que en el passat florien en aquests mateixos carrers. Petits propietaris, oficials, dependents, mossos, aprenents, saltataulells… el món català del petit comerç, que avui té una presència testimonial al barri.

Que tingueu un bon any 2017.

Anuncis