Etiquetes

, , , , , ,


Un parell de generacions abans la gent jove del barri Gòtic es reunia per jugar a futbol a qualsevol recó on no hi hagués vehicles pel mig. La plaça de Sant Felip, Neri, la plaça del Rei, la plaça Vila de Madrid, eren alguns d’els escenaris d’apassionats partits. Lògicament, una part de la gent gran, que temia rebre una pilotada, es lamentava. Sovint els diaris s’en feien ressó i els guàrdies es veien obligats a intervenir. Així que quan sentien els crits dels companys que alertaven de l’arrivada dels municipals (llavors es deien els “guris”), tots fugíen cames ajudeu-me.

I és que ja ho deien els rètols d’advertència, alguns dels quals  encara són visibles, més de mig segle després:  “Està prohibido jugar a la pelota”, sempre en castellà, és clar perque el català també estava prohibit. Ara, la pintada de protesta que es veu a la Plaça dels Àngels està en anglès, però el fons és el mateix. Veïns que tenen por de ser atropellats pel carrer o que els molesta el soroll que fan les rodes dels patins. I, de tant en tant, que alguna cosa s’ha de fer, doncs l’habitual multa contra l’eternament frustrada ambició dels joves de tenir els seus propis espais.

I aquí teniu les fotos d’alguns d’aquests “culpables”, la majoria de la Plaça dels Àngels i alguna dels carrers propers. I és que ja sabeu, “la premsa -en aquest cas el blog- apunta i l’autoritat dispara”. Xivatos, que som uns xivatos.


Anuncis