Etiquetes

, , , , ,

Cal Cúcuru, la casa on vivia la Mercé, està a prop de l’Estany de Puigcerdà. Es una casa del segle XIX, amb llosat de pissarra. En els bons temps hi havia l’hort de peres, que cuidava el germà de la Mercé, l’Eugeni, a qui tothom deia l’Ugeniu, i la seva muller, la Antonieta Martí. Amb ells vivia la seva mare, qla Dolors, a qui es coneixia com la vella Gasalla. Amb el temps, i quen varen tenir que marxar de la vella casa de Can Gitanet (la del carrer Miquel Barnades de Puigcerdà,) hi van anar a viure la tieta Mercé i el seu germà, el tiet Hermenegildo, a qui tothom deia el Meragildo.

La casa té un parell de rebosts, un paller, un gran safareig, i en el seu moment hi ha haber un taller, on l’oncle Eugeni feia les seves reparacions, desde gàbies de conills fins les joguines de reis pels nebots. El porcs, alguna cabra, gallines, conills, uns quants gats, i nebots, molts nebots, que hi passaven els estius. 

Avui, aquella casa està enfonsada respecte de la carretera, que la van construïr ja cap als anys 80, i d’aquesta manera va quedar ensorrada i l’hort de perers va desaparéixer. Darrera la casa, es baixa per una forta pendent a la Font del Cúcuru.

Anuncis